Misschien ben je een student die vastloopt door concentratieproblemen. Of ben je een vijftiger die steeds meer vermoeid en geïsoleerd geraakt. Zonder dat u een oorzaak vindt hiervoor. Misschien bezocht u in de loop der jaren tevergeefs verschillende psychologen en psychiaters.
Misschien wordt de medicatie ondraaglijk voor je geest en lichaam? Of had je tot heden een leven van mislukte relaties en verloren jobs. Of kom je tot bijna niets meer. Het kan ook dat je opnames achter de rug hebt in een ziekenhuis. Of zelfmoordgedachten of zelfmoordpogingen uit pure wanhoop.
Ons expertisecentrum zoekt uit of het daadwerkelijk ADD is dat aan de basis van jouw problemen ligt. Want dat is meestal een bijzonder zware last om dragen voor een mens. Als uw problemen een andere oorzaak hebben dan kan psychotherapie vaak helpen. Soms verwijzen wij je door. Als er sprake is van ADD na de diagnosestelling dan kun je een advies krijgen voor medicatie indien je snel wil geholpen worden.
Op langere termijn adviseren wij jou ons eigen behandelingsprogramma. Dit maakt je niet alleen gezonder en fitter, maar het helpt je ook van de meeste van je ADD klachten af. 30 jaar ervaring leerde ons een gezonde behandeling op punt te stellen. Je krijgt het gratis vanaf 21/02/22 bij een onderzoek naar ADD.
Bij AD(H)D denkt men meestal aan concentratieproblemen en chaotisch gedrag. Maar vaak leerde men deze problemen min of meer aanpakken. In dat geval zijn sommige andere klachten zichtbaar, die men dan co-morbide noemt. Waardoor vaak de verkeerde diagnose gesteld wordt, zoals:
Symptomen zoals onrust en concentratieproblemen kunnen ook een (andere) neurologische oorzaak hebben, of een psychologische. Het is belangrijk dat uw huisarts een medische oorzaak uitsluit.
AD(H)D symptomen zijn voor elk persoon verschillend. Elkeen met AD(H)D heeft zijn eigen persoonlijkheid, verleden, sociaal netwerk en zijn psychologische problemen. AD(H)D klachten worden mede daardoor bepaald.
Veel van de symptomen bij AD(H)D komen ook voor bij andere psychische problemen. Daarom vereist het veel ervaring om de diagnose AD(H)D te stellen.
Deze webinar geeft antwoorden op de belangrijkste vragen die u heeft over de diagnosestelling en behandeling van ADD.
Jan Schrans
Erkenningsnummer: 641104942 jan.schrans@gmail.com
Sabine Vranken
Erkenningsnummer: 692109216 psysabinevranken@gmail.com
Psycholoog VVKP
EersteLijns Psycholoog (ELP)
Gespecialiseerde Psychologische Zorg (GPZ)
Waregemsestraat 80 te Nokere
Zikastraat 126 te Geraardsbergen