1. Voelt u zich doorgaans onrustig? (bijvoorbeeld: gejaagd, moeite met stilzitten, friemelen, veel sporten of beweeglijk zijn)
2. Heeft u doorgaans de neiging eerst te doen en dan pas na te denken? (bijvoorbeeld dingen eruit flappen, te veel geld uitgeven, ongeduldig zijn)
3. Heeft u doorgaans concentratieproblemen? (bijvoorbeeld: snel afgeleid zijn, dingen niet afmaken, snel verveeld, vergeetachtig of chaotisch zijn)
Indien het antwoord op vraag 1 en/of 2 en/of 3 ja is:
4. Heeft u dit altijd gehad? (zolang u zich kunt herinneren, of het grootste deel van mijn leven)
Indien het antwoord op vraag 4 ja is, overweeg dan een professioneel onderzoek naar AD(H)D.
ADHD bij volwassenen, diagnostiek en behandeling”, p 213, J.J.Sandra Kooij, Pearson Amsterdam, 2020.
Heeft u nu pas een vermoeden dat u AD(H)D heeft? U bent daarin geen uitzondering. Het duurt meestal vele jaren, met moeilijkheden, tegenslagen en verkeerde keuzes op allerlei gebieden van het leven, vooraleer mensen een vermoeden krijgen dat ze concentratieproblemen hebben. En vaak is het slechts bij toeval dat zij ontdekken dat ADD de oorzaak van deze concentratiestoornis zou kunnen zijn.
Heeft u ook dit vermoeden? Dan kunt u terecht in ons ADHD-ADD Expertise-Centrum Psycholoog-JoVo. Wij verrichten onderzoek naar ADD en ADHD en bezorgen uw arts een verslag voor medicatie. Bekijk deze gratis Webinar over AD(H)D bij volwassenen.
Of u kunt ook kiezen voor onze gezonde en veilige behandeling zonder medicatie die hier te koop is online.
Concentratieproblemen hebben verschillende oorzaken. Een deel ervan heeft een medische oorzaak, bijvoorbeeld een ziekte. Het is heel belangrijk om deze eerst uit te sluiten. Bespreek dus eerst met je huisarts je concentratiestoornissen.
Als een medische oorzaak uitgesloten is, dan is het de vraag of jouw concentratiemoeilijkheden een psychische oorzaak hebben. Enkele voorbeelden van psychische oorzaken zijn een depressie, burn-out, trauma, borderline, psychose, verslaving of dementie. Als uw problemen een andere oorzaak hebben dan kan psychotherapie vaak helpen. Soms verwijzen wij je door.
Naast een psychische oorzaak kan een concentratieprobleem ook te maken hebben met de neurologische ontwikkelingsstoornis ADHD of ADD. Ons expertisecentrum ADHD|ADD zoekt uit of het daadwerkelijk ADHD of ADD is dat aan de basis van jouw problemen ligt, al dan niet in combinatie met een psychisch probleem. Want ADD en ADHD zorgen vaak voor bijkomende psychische problemen (of bijvoorbeeld partnerrelatieproblemen) en ADHD/ADD en andere psychische aandoeningen komen ook vaak naast elkaar voor.
Wil u een diagnose ADD|ADHD met daarbij een attest voor uw arts om medicatie voor te schrijven? Of een attest voor uw onderwijsinstelling of werkgever? Dan zoekt het ADHD-ADD Expertise-Centrum Psycholoog-JoVo dit voor u uit. Wij hebben zeer veel ervaring met psychische problemen, testonderzoek, klinisch onderzoek en psychotherapie.
Wij doen het onderzoek in een tijdsblok van twee uur. De uitleg van het behandelprogramma staat op Webinars. Dit laat ook toe dat mensen die veraf wonen met één bezoek zowel de diagnose kennen als hun behandeling kunnen starten. Zonder een eindeloze reeks psychologische testen.
Als er sprake is van ADHD|ADD dan kunt u kiezen voor medicatie of voor ons eigen behandelingsprogramma. Indien u kiest voor medicatie dan adviseren wij dit aan uw huisarts.
Wil u geen medicatie nemen tegen uw ADHD of ADD? Omdat u deze al neemt en niet langer verdraagt? Of omdat u de (levenslange) inname te riskant vindt voor uw gezondheid? Koop onze gezonde en veilige behandeling zonder medicatie. Wij leren u daarbij stap voor stap om dit programma op te starten en vol te houden. Wij doen dit aan de hand van videomateriaal en lijstjes.
Het is een gezond én betaalbaar programma voor de behandeling van ADHD/ADD met nadien nog opvolging per mail.
Als er geen sprake is van AD(H)D zoeken wij verder naar de juiste diagnose.
Volwassenen met ADD stellen ook vaak zaken uit, pakken ze niet vlug genoeg aan, volgen ze te weinig op of maken ze niet af (Tenzij zij ondertussen geleerd hebben om heel gedisciplineerd en georganiseerd te leven in een voortdurende hyperfocus). Bekijk deze gratis Webinar over AD(H)D bij volwassenen aan het begin van deze pagina.
Onze Praktijk is gespecialiseerd in het werken met ADD met volwassenen. We doen ons best om deze mensen hier te krijgen. Zodat we een duidelijke diagnose kunnen stellen. En onze lange ervaring en expertise zorgen ervoor dat we mensen daarna onze veilige behandeling kunnen voorschrijven.
Tegelijk willen mensen met ADD en ADHD dat het vooruitgaat, dat de zaak in één keer kan afgehandeld worden. Velen komen van de andere kant van het land of uit Nederland. Wij bieden wij een pakket aan van twee uur, waarin je het testonderzoek krijgt. Dit kan ook via videoconferentie.
Bestel hier uw eigen behandeling zonder medicatie
Op deze site kunt u los van het testonderzoek ook ons veilig en gezond behandelprogramma tegen ADD kopen. Het is een behandeling die uw klachten vermindert zonder dat u medicatie hoeft te nemen. Het programma bestaat uit videomateriaal en didactische middelen die na betaling blijvend voor u beschikbaar zijn. Het bevat gedetailleerde uitleg over wat u zelf precies moet doen om uw ADD klachten te verminderen en het bevat ook methodes om dit op te starten en vol te houden.
Misschien ben je een student die vastloopt door concentratieproblemen. Of ben je een vijftiger die steeds meer vermoeid en geïsoleerd geraakt. Zonder dat u een oorzaak vindt hiervoor. Misschien zit je thuis met een burn-out. Of ben je depressief maar slaat je medicatie niet aan. Of heeft je partner problemen met jou die je zelf niet begrijpt. Misschien bezocht u in de loop der jaren tevergeefs verschillende psychologen en psychiaters.
Of had je tot heden een leven van mislukte relaties en verloren jobs en van heel veel verveling of moeheid. Of kom je tot bijna niets meer. Het kan ook dat je opnames achter de rug hebt in een ziekenhuis. Of zelfmoordgedachten of zelfmoordpogingen uit pure wanhoop.
Al deze problemen kunnen veroorzaakt worden door een ADD problematiek, hoe vreemd dit ook mag klinken.
Jan Schrans
Erkenningsnummer: 641104942 jan.schrans@gmail.com
Sabine Vranken
Erkenningsnummer: 692109216 psysabinevranken@gmail.com
Psycholoog VVKP
EersteLijns Psycholoog (ELP)
Gespecialiseerde Psychologische Zorg (GPZ)
Waregemsestraat 80 te Nokere
Zikastraat 126 te Geraardsbergen